Suomalaisella viinitilalla

Viime viikonloppuna pakkasimme Citroëniin kahdeksan henkeä (puolet niistä kissoja) kyytiin ja suuntasimme kohti suomalaista La Molinetan viinitilaa Jumillaan Murcian alueelle. Tästä meidän Jumilla III:sta  Murcian Jumillaan matkaa on noin puolitoista tuntia autolla. Tilan Facebook-sivut.
paasisaankaynti
Talon pääsisäänkäynti

Jumillan alueella viljellään pääasiassa Monastrell-rypälettä, joka kestää karujakin olosuhteita, ja todella karun näköistä siellä tähän vuodenaikaan onkin.

maisema

La Molinetan viinitila sijaitsee n. 640 metriä merenpinnan yläpuolella.

juurakko

Viiniköynnökset on saksittu syksyllä lyhyiksi ja ovat nyt siis ”talviteloillaan”

oliivi_ja_mantelipuut

Tilalla viljellään viinirypäleiden lisäksi myös manteleita (takana) ja oliiveja (edustalla).

Jarmo

Näyttää kuin Jarmo olisi kärryssä, mutta oikeasti on kärryn takana aidalla. Kuva: Hillevi

Tilan_koirat

Tilan koirat paistattelevat päivää oven vieressä. Kuva: Hillevi

punaviini

Suomalaisella tilalla kun ollaan, niin talosta löytyy myös suomalaisen kirvesmiehen tekemä sauna. Harvia-kiuas lämpiää kuivilla viiniköynnösten pätkillä ja kylpyhuoneen seiniä koristivat kuivatut vastat. Saunan lämpiämistä odotellessa nautimme tapaksia ja tilan viiniä.
Saunan jälkeen pääsimme syömään päivällistä ja maistelemaan talon muita viinejä. Jutustelimme samalla isäntäväen kanssa tilan ja alueen asioista sekä heidän päätymisestään viinitilalle.

Alfredo

Alfredo viihdytti meitä laulamalla ja soittamalla tuttuja sävelmiä.

Myöhemmin illalla tilalle tuli muitakin vieraita – ja suoraan Suomen Turusta, mutta me siirryimme siinä vaiheessa yöpuulle omiin huoneisiimme.