Kissanäyttelymatka Madridiin

Tätä olikin jo odotettu eli Madridin-kissanäyttelyitä!

Pääsimme lähtemään reissuun heti perjantaiaamuna Suomen itsenäisyyspäivän johdosta ansaitun vapaapäivän vuoksi. Espanjassakin sattuu vastaava päivä olemaan vapaapäivä Espanjan perustuslakipäivän takia. Illalla ehdimme jo ruokailemaan paikallisessa ravitsemusliikkeessä Madridin liepeillä olevassa Parlassa. Jouduimme odottelemaan kahdeksaan saakka, ennen kuin pääsimme paikalliseen tapaan syömään vasta päivällistä. Odotusaikana istuskelimme baarin puolella katsomassa telkkaria ja seuraamassa paikallisen väestön perjantai-illanviettoa. Paikallinen väestö on tosin takanamme.

Baarissa

Täytyihän tässä saada aikansa jotenkin kulumaan. Yritimme kyllä ottaa vain yhdet lasit, mutta sellaista mahdollisuutta ei ollut, joten jouduimme ottamaan koko pullon. Eipähän tuo ollut hinnan kiroissa (12 euroa) eikä irvistyttänyt yhtään.

Hopealusikka

Hopealusikka estää hiilihappoa haihtumasta -> kuohujuoma säilyy pitempään avattuna.

Yrittäjän lapset kävivät esittelemässä meille ruokalistaa jo baarin puolella, kun saivat harjoitella englantia kanssamme:

Ruokalista

Ravintolan katto oli erikoinen:

Katto

Lauantaiaamuna Madridissa oli pakkasen puolella ja läksimme sitten puoli yhdeksän jälkeen ajamaan kohti näyttelypaikkaa, jonne oli jo muodostunut pitkä ilmoittautumiseen ja eläinlääkärin pakeille odottava jono. Onneksi sentään jono oli sisällä eikä pakkasessa! Huom. pakkasta oli siis vain yönseutuun; päivällä oli aurinkoista ja lämpötila n. +12 astetta. Kas kummaa, olimmeko kuitenkin tulleet väärään paikkaan:

Joulupukit

vaikka juliste kertoikin toista:

Ilmo

Häkkinumeroilla ei tuntunut olevan mitään loogista järjestystä, joten Jarmo etsi hiki päässä häkkiä sillä aikaa, kun minä jonotin Veran kanssa eläinlääkärille. Lopulta häkki sitten löytyi, ja tässä vaiheessa onkin jo Suomen edustusjoukkue + näkymätön Viänänen + yksi sivullinen persialainen valmiina taistoon:

Suomen_joukkue

Paikalla oli vain kaksi kokonaista venäjänsinistä ja nekin vanhoja tyttöjä viiksekkäitä ja vieläpä samassa ylimmässä mahdollisessa luokassa. Paikallinen nähtävyys oli alun perin Tanskasta hankittu, lähes 11-vuotias, upeasilmäinen, -päinen ja -luonteinen kastraattinaaras:

Kilpakumppani

ja tietenkin meidän lähes 9-vuotias Veramme + näkyvä V:

Jarmo_vera

 

Tällä kertaa Vera päihitti vastustajansa ja tuli nominoiduksikin ja pääsi täten loppukilpailuun. Maistuu se mitali kissallekin:

Mitali_maistuu

Päivän kulku oli eteläeurooppalaiseen tyyliin verkkainen jo pitkän lounastauonkin ansiosta. Lopulta loppukilpailu eli Best In Show pääsi alkamaan kuuden jälkeen. Veralla oli loppukilpailussa vastassa tyypikäs sfinksi, joka lopulta voitti ja oli siis kolmoskategorian kastraattinaaraissa paras (BIS).

Paneelissa

Päivä olikin sitten jo pulkassa kahdeksalta eivätkä näyttelyn jälkeen mitkään aktiviteetit enää jaksaneet kiinnostaa, joten vääntäydyimme aikaisin nukkumaan ja sunnuntaiaamuna autonkeula kohti ”kotiseutuja”.

4 thoughts on “Kissanäyttelymatka Madridiin

  1. Varmaan hetken kävi mielessä, onko Jarmon nahkakantinen navigaattori ohjanut teidät pukin pajalle, Korvatunturille.

    Kyllä Vera on upea , ja arvonsa tunteva vanha rouva. Onnittelut Veran menestyksesä.

  2. Olipas mukava lukea ja katsoa kuvia kissanäyttelystä. Lumisia pakkasterveisiä niin näkymättömälle Viänäselle kuin mainiolle Mannisellekin – ja tietysti kaikille kisuille!

  3. Nahkakantinen navigaattori osasi johtaa perille, vaikka kartanlukija-vänkäri yrittikin kaikin tavoin johtaa väärille urille. Kiitos toivotuksista -> kerrotaan asianomaiselle!

  4. Terveisiä myös jokaiselle nenälle sinne länsirannikolle!

Kommentointi on suljettu.